1974 California Kulübesini Hayata Döndürmek İçin Ne Gerekir?

Idealed

Active member
Joanne Koch aslında ikinci bir ev aramıyordu. Pek çok insan gibi, o da eğlence için emlak ilanlarına göz attı, güzel yerleri inceledi ve biraz hayal kurdu.

Kaliforniya, Berkeley’deki Koch Architects’in müdürü olan 59 yaşındaki Bayan Koch, “Piyasada ne olduğunu görmek hoşuma gidiyordu. Redfin’de her zaman kırsal mülklere bakıyordum, nedenini bile bilmeden sörf yapıyordum.”

Sonra 2017’de bir gün, çevrimiçi bir dalga onu göz ardı edemeyeceği bir listeye taşıdı: Berkeley’in yaklaşık 110 mil kuzeyindeki Sonoma İlçesindeki bir topluluk olan Sea Ranch’te 1974’te inşa edilmiş 1.200 metrekarelik modernist bir ev. Sekoya, piskopos çamı ve büyük köknar ağaçları arasında yarım dönümden biraz daha az eğimli bir arazide yer alan bina, 1997’de ölen ve Bayan Koch’un çalışmalarına uzun süredir hayranlık duyduğu üretken bir mimar olan William L. Turnbull Jr. tarafından tasarlanmıştı. .

Sağda, Berkeley, Kaliforniya’da yaşayan bir mimar olan Joanne Koch ve ortağı Bryan Connell, üretken mimar William L. Turnbull Jr. Kredi… The New York Times için Preston Gannaway

“Kalbim yerinden fırladı” dedi. “Fiziksel bir tepkiydi.”

Bay Turnbull’un çalışmasına “her zaman bir yakınlık hissetmiş”, dedi, özellikle de yöresel tarım binalarının basit biçimlerini alıp onları modern evlere çevirme biçimine.


Ancak ev zaten sözleşmeli idi. Bayan Koch fotoğrafları inceledi ve kendisine ve 73 yaşındaki sanatçı eşi Bryan Connell’e ülkü olabilecek bir ev satın almak gibi ender bir fırsatı kaçırdığına dair belli belirsiz bir duyguyla yoluna devam etti.

Aylar sonra, Redfin’e geri döndüğünde, Bayan Koch yine şaşırdı: Anlaşma başarısız olmuştu ve ev yeniden pazardaydı. Yerinde bir emlakçısı veya finansmanı olmamasına rağmen, listeleme acentesini aradı ve onu görmek için planlar yaptı.

“Hayal ettiğimden daha iyi oldu,” dedi. “Asma podyumun altından iki katlı atriyuma girdiğim anı ve vadiden okyanusa uzanan manzarayı asla unutmayacağım. İyi mimarinin tüm bu harika niteliklerine sahipti. Onu satın almak için her şeyi yerli yerine oturtmaya çabaladım çünkü biliyordum ki başka bir mimar onu görürse gitmiş olacaktı.”


Giriş iki katlı bir atriyumdur. Podyum iki uyku çatı katını birbirine bağlar. Kredi… Joe Fletcher

Şubat 2018’de birçok sorunu olduğunun farkında olarak evi 570.000 $ ‘a kapattı ve başardı. Septik sistemin değiştirilmesi gerekiyordu. Yapının temel çevresinde su yalıtımına ihtiyacı vardı, buna tarama alanında biriken suyu ortadan kaldırmak için yeni bir Fransız drenajı da dahildi. Planlanan bir dış güverte hiç tamamlanmamıştı, bu yüzden hain bir düşüşle dört set sürgülü cam kapı açıldı. Traktör gibi gümbürdeyen dizel bir fırınla çalışan ısıtma sistemi de gitmek zorundaydı.

Bayan Koch evi daha yakından incelerken, Bay Turnbull’un tasarım kararlarına hayran kaldı, ama aynı zamanda iyileştirilebilecek alanlar da gördü. Örneğin iki yatak odası çapraz bir duvarla ayrılmıştı. “70’lerde köşegen çok popülerdi” dedi. “Ama yatak odaları o kadar garip bir şekilde dilimlenmişti ki, onları döşemenin bir yolu yoktu.”

İki yatak odası da karanlıktı ve manzara sunmayan küçük pencereleri vardı. Bayan Koch, “Bunun, başlangıçta çok zayıf bir bütçeyle inşa edilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.

Bayan Koch, oturma odasında eski bir odun sobasını propanlı bir şömine ve sıra olarak da kullanılabilen yükseltilmiş bir ocakla değiştirdi. Kredi… Joe Fletcher

Yatak odasının duvarını düzleştirmeyi ve Bay Turnbull’un başlangıçta yerleştirdiği oranları taklit eden birkaç yeni pencere eklemeyi planladı. “İlk tasarımda kaçırdığımı düşündüğüm fırsatlar buldum” dedi.

Evin karakterini koruma niyetiyle, müteahhitlerine dikkatlice çapraz duvarı yıktırdı ve tahtaları yeni yatak odalarından birinde yeniden kullandı. İkinci yatak odası için yeterli malzeme yoktu ve Bayan Koch bunun ne tür bir tahta olduğundan emin değildi, bu yüzden yerel bir inşaat malzemeleri mağazası olan Healdsburg Lumber Company’ye bir parça aldı.

“Kereste fısıldayan adama benzeyen bu adamı buldum,” dedi. Kokladı ve ‘Bu şeker çamı’ dedi. Tamamen aynı malzemeyi sipariş ettik.”


Şimdilik yeni şeker çamının rengi eski tahtalara göre daha açık ama zamanla koyulaşacaktır. Dışarıdaki yeni pencereleri kesmek için, başka bir inşaat tedarik şirketi olan Lumber Baron’dan orijinal dış cephe kaplamasıyla eşleşen, geri kazanılmış sekoya dış cephe kaplaması satın aldı.

Bayan Koch, eski mutfak dolaplarını alt kattaki bir çamaşır odasına taşıdı ve Premier EuroCase’den yosun yeşili ve gri dolaplar ve John Boos & Co.’dan ayaklı paslanmaz çelik çalışma masasıyla donatılmış yeni bir mutfak kurdu. mat siyah toz boya ile kaplanmıştır. Kredi… Joe Fletcher

Bayan Koch, dizel fırını propan kazanıyla çalışan radyant ısıtma sistemiyle değiştirmenin yanı sıra oturma odasına bir bank olarak da kullanılabilen yükseltilmiş bir ocağa sahip bir propan şömine ekledi. Mevcut mutfağı kaldırdı ve dolapları alt kattaki bir çamaşır odasında yeniden kullandı. Sonra yeni bir mutfak inşa etti ve onu Premier EuroCase’den yosun yeşili ve gri dolaplarla ve mat siyah toz boyayla kapladığı John Boos & Co.’dan bağımsız paslanmaz çelik çalışma masasıyla donattı.

Toplamda, işin tamamlanması yaklaşık bir yıl sürdü ve metrekare başına yaklaşık 375 $ maliyetle. Müteahhitler 2019’un sonunda sona erdiğinden beri, Bayan Koch ve Bay Connell, Berkeley’den kaçabildiklerinde etraflarını saran huzur karşısında hayrete düştüler.

Bayan Koch, “Çok sessiz,” dedi. “En yüksek ses, yakındaki bir ağaçtan gelen kuzgunun çığlığıdır.”

Şimdilik, maliyetlerinin bir kısmını karşılamak için evi kullanmadıkları zamanlarda Airbnb’de kiralıyorlar. Bayan Koch, “Uzun vadeli plan, önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde yarı zamanlı – veya muhtemelen tam zamanlı – orada olmak” dedi. “O alanda ve o dünyada olmak, iyi yaşamak için gerçekten ne kadar az ihtiyacınız olduğunu hatırlatıyor.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.
 
Üst