Acı Soslu Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
Sıkça yaptığım inanılmaz lezzetli suyunu kaybetmeden pişen çıtır tavuk tanımımı kesinlikle deneyin isterim.
Acı Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3-4 adet tavuk göğsü
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- (acı sevmiyorsanız yalnızca un ve biraz tuz yeterli)
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
- Öncelikle tavuk filetoları aşağıda gördüğünüz üzere ne kalın ne ince olacak biçimde kesip bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Rendelenmiş sarımsak baharatlar yoğurt ve sıvı yağı ek edip karıştırıyoruz.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp vaktiniz var ise 1-2 saat dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Marine olurken lezzetini içine çekecektir.
- Yayvan bir tabağa aldığımız una tuz karabiber ve pul biberi ek edip karıştırıyoruz.
- Dolaptan aldığımız tavukları bu un karışımına bulayıp kızgın yağa atıp nar üzere kızarmış hale gelinceye kadar kızartıyoruz. Ne kadar kızartırsanız o kadar çıtır olacaktır.
Acı Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı