Adana Kebab ( Fırında Salça soslu)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Adana Kebab ( Fırında Salça soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 150 -200 gram kuyruk yağı yahut iç yağı
  • 2 tane kapya biberi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz.(tuzunu damak tadınıza göre ayarlayınız)
Salçalı sosu

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla tuz (tuzunu damak tadınıza bakılırsa ayarlayınız)
Adana Kebab ( Fırında Salça soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kapya biberini ronda dan çektirip suyunu güzelce süzün.
  2. daha sonra öbür materyalleri ekleyip yoğurunuz ve 1 saat dinlendiriniz.
  3. Adana köftesi şişine koyarak elinizle form veriniz.
  4. daha sonra fırın tepsisine diziniz üzerine salçalı sos döküp fırının içine koyunuz.
  5. Köftelerinizin yanmaması ve kuru olmaması için telini asağıckata indiriniz ve köfterin üzerine tepsi kapatınız.
  6. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişiriniz.
Not,:soslu yapmak istemeyenler tepsiye yağlı kağıt serip üzerine diziniz önce ısıtılmış fırında denetimli olarak güzelce kızartınız. Pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Adana Kebab ( Fırında Salça soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst