Adana Kebap

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzunun kaburga tarafınca kıyma
  • 100 150 gram kuyruk yağı
  • 3 adet kapya biber
  • 1,5 tatlı kaşığı ipek pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberleri incecik kıy, suyunu sık, ipek pul biberi çay tabağında bir yemek kaşığı su ile suyu çekene kadar beklet.
  2. Tüm gereçleri bir kaba al ve karıştır eline sıvanmaya başlayana kadar yoğur.
  3. 30 dakika dolapta beklet ve şişlere sapla saplama esnasında elini ıslatarak biçim ver.
  4. hemen sonrasında mangal üzerinde iki tarafıda pişene kadar 30-40 saniyede bir çevirerek pişirin. Afiyet olsun.
Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst