Almasri davası, Premier Meloni Nordio ile birlikte araştırdı, Planed ve Mantua

pembikeller

New member
Başbakan Giorgia Meloni, Roma Savcılığı tarafından yardım ve zimmete para geçirme suçlarından soruşturulduLibya generalinin geri dönüşü ile ilgili olarak Osama Almasri.

Adalet Bakanlığı kararıyla İtalyan devlet uçuşu ile evde serbest bırakılan ve bildirilen general, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından verilen tutuklama emrinin konusu oldu. Premier'e ek olarak, Soruşturma aynı zamanda Adalet Bakanı Carlo Nordio, Diken İçişleri Bakanı ve Başbakan Alfredo Mantovano Müsteşarı da yer alıyor.Gizli hizmetlere devredildi. Meloni, savcı tarafından alınan garanti bildirimini gösterdiği sosyal medyada yaygın bir video aracılığıyla haberleri duyurdu.

Meloni'ye göre, soruşturmanın kaynağında, “eski bir solcu politikacı olan Luigi Li Gotti, Romano Prodi'ye çok yakın, Buscetta, Brusca ve diğer Mafya kalibresinin tövbe ettiği bilinen avukatın şikayeti var. “Premier'in yeniden yapılandırılmasına göre gerçekler” oldukça iyi bilinmektedir: Uluslararası Ceza Mahkemesi, aylarca süren düşündükten sonra, Tripoli polis şefine karşı uluslararası bir yakalama yetkisi veriyor. İtalyan topraklarına girin, diğer 3 Avrupa eyaletinde yaklaşık 12 gün kaldı. Bu nokta, bu serbest konu, onu serbest bırakmak yerine, onu dışarı atmaya karar veriyoruz ve güvenlik nedenleriyle, diğer benzer durumlarda olduğu gibi özel bir uçuşla. Beni, Mantuan Müsteşarı ve iki bakan araştırıyor “.

“Ben,” diyor Meloni, “Sanırım dün değere değer: Şantaj yapmıyorum, kendimi bir araya getirmiyorum, bu nedenle İtalya'nın değişmesini istemeyenlere gönderilmesi mümkündür. Daha iyi ve her şeyden önce, özellikle ulusun güvenliği ve korkusuzca savunma yoluna çıkmayı planlıyorum.