Anne Köftesi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendelenmiş
  • 2-3 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi yahut galeta unu.
  • Ön kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zerdeçal
  • Kimyon
  • Dilediğiniz baharatlar.
Köftelerin altına;

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç küp küp doğranmış
  • Bezelye hazır konservede ķullanabilirsiniz
Salçalı sos için

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su ve tuz
Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma süreci için kıyma rendelenmiş soğan, sarımsak, ufalanmış ekmek, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip, yoğuruyoruz ve istediğimiz biçimi verdikten daha sonra patates, havuç, bezelye ekli tepsimize diziyoruz
  2. Üzerine sıvı yağ gezdirip, 200 derece fırınımızda 15 dakika bir ön kızartma süreci yapıyoruz.
  3. Ardından salçalı sosumuzuda döküp, tekrar fırına verip, yarım saat 180 derecede pişiriyoruz. Afiyetler olsun????.
Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst