Antep Metodu Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo paf ciğer
- 300 gram kuyruk yağı
- 3 tane orta uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 tane al biber
- Soğan
- Maydanoz
- Al biber
- Limon
- Kimyon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çekilmiş ciğeri üzerine şu temalıp orta ateşte ocakta pişmeye bırakılır üstü köpüklendikçe köpüğü alınır atılır.
- Pişince süzülüp kenara alınır.
- Uygun bir tencereye çekilmiş kuyruk yağı temalır.
- Pişen etler de üstüne eklenip biraz kavrulur daha sonra doğranan soğan, albiber ve baharatlar eklenerek soğan ve biberler ölene kadar pişirilir.
- daha sonra lavaş ekmeğin ortasına temalıp soğan maydanoz albiber çokça kimyon temalıp limon sıkılarak afiyetle yenilir.