Apartman Uygun Ama Mahalle Müddet Değil

Idealed

Active member
“Dünyanın en güzel plajlarından bazılarının yanında yaşamak gibisi yok,” dedi Liza Coppola. Özellikle Coopers Plajı, genellikle ülkedeki en iyi 10 plajın listelerinde yer alır. “Tek sorun, oraya gitmeme izin yok.”

Coopers Plajı, diye açıkladı, Southampton’ın daha büyük kasabasındaki bir plajla karıştırılmaması gereken bir Southampton köy plajı. Köy plajları için park izni istiyorsanız köyde yaşamanız gerekiyor. Bayan Coppola bilmiyor. Southampton’ın Tuckahoe adlı bir bölümünde yaşıyor. “Bunu zor yoldan öğrenmek zorunda kaldım,” dedi, “bir park cezasıyla.”

Ruhsat sahibi olmayanlar için 250 dolarlık yıllık ücreti temettü edebilirdi, ancak bu çok yüksek, bu yüzden aranan deniz manzarasına ulaşmanın başka yollarını buluyor. “Kasaba sahilinin yakınına park edebilir ve kum boyunca Coopers’a yürüyebilirim – bu sadece birkaç mil.”

Sandy Hollow Cove daireleri, açık hava verandalı bir topluluk merkezi ve sakinlerin toplantılara ev sahipliği yapması için mutfaklı bir dinlenme odası içerir. Kredi… The New York Times için Andy Ryan

Apartman kompleksi, enerji kullanımını yüzde 30 azaltarak ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından oluşturulan LEED standartlarını karşılamaktadır. Kredi… The New York Times için Andy Ryan

Coopers Plajı gibi, Southampton köyünde de Bayan Coppola’nın kolayca ulaşabileceği çok az şey var. “Benim için değil,” dedi. “Alışverişimi yapmak için buradan ayrılmam gerekiyor – süpermarketler bile çok pahalı.” Sürüş en az yarım saat sürer, ancak tasarruf buna değer.

Yakınlardaki Shinnecock Reservation’da konut asistanı olarak çalışıyor ve evleri rehabilite etmek için ABD Konut ve Kentsel Gelişim veya HUD’dan doğrudan fon sağlanmasına yardımcı oluyor. “Bu evlerin bazıları çok yıpranmış,” dedi, “onlarda yaşamak istemezsiniz.”

Shinnecock topluluğunda tanıdığı insanların çoğunun, yaşadıkları yerden fiyatlandırılma gibi benzer bir dinamikle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Southampton — üçte bir oranında kolayca.”

Çiftlik tezgahlarındaki fiyatlar onun için de ulaşılmaz. “Birine gitmek istersem, bu delilik” dedi. “Ve ben almıyorum. 30 yıldır burada öne çıkan çiftliklere geliyorum – bir litre çilek için 15 dolar ödemiyorum. yapmıyor.”

“Zengin olmadığım için Mattituck’tan Southampton’a gitmek büyük bir kültür şokuydu,” dedi Bayan Coppola. “Ama benim için tamamen yeni bir başlangıç - ve yeni bir başlangıca ihtiyacım vardı.” Kredi… The New York Times için Andy Ryan

Ev sahibi olduğu günlerden kalma çok fazla eşyası olan Bayan Coppola, dairesinde depolama dolapları bulunduğu için minnettar. Kredi… The New York Times için Andy Ryan

63 yaşında, Bayan Coppola, Southampton’da nadir bulunan bir tür: tam zamanlı bir kiracı. “Doktora derecem var. sert vuruşlar okulunda” dedi. “Hiç zengin olmadım ama her zaman yolumu buldum.”

Bayan Coppola, 22 yıldır North Fork’ta ev sahibiydi, ancak konut krizi vurduğunda, kendini ipotekli kredinin içinde baş aşağı buldu. Bir süre dayanmayı başardı, ancak sonunda 2019’da kısa bir satışla vazgeçmek zorunda kaldı.

Kasım 2019’da şu anki dairesine taşınmadan önce Mattituck’ta North Fork’ta birkaç aylığına bir yer kiraladı.

“İşte bu benim nasıl kiracı olduğumun hikayesi, ”dedi.

Mattituck’ta yaşamayı seviyordu ve ayrılmak istemiyordu, ancak ev sahibi ona geniş aile için kullanabilmesi için garaj dairesine geri ihtiyacı olduğunu söylediğinde, seçenekler aramak zorunda kaldı.

$1,094 | Southampton

Liza Coppola, 63

Meslek:
Konut asistanı ve müzisyen

Yaz Havasında: Bayan Coppola, Covid’in yaz ziyaretçilerinin Hamptons’ta geçirdikleri zamanı renklendirdiğini söyledi. “İnsanlar dışarı çıktığında” dedi, “güzel bir ev kiralıyorlar, 50 kişiyi içeride tutuyorlar ve o kadar da dışarı çıkmıyorlar.”

Şarkı Kitabında: Ms. Coppola 15 yıldır müzik icra ediyor, çoğunlukla akustik rock cover’ları çalıyor – halk ruhuna sahip birçok balad ve şarkı. “Ben bir ozan kızıyım” diyor. “İnsanlara sevdikleri şarkıları hatırlatmayı seviyorum.”

Yıllarını konut sorunları üzerinde çalışarak geçirdiği için – önce Greenport’ta bir kâr amacı gütmeyen kuruluşta ve şimdi de Shinnecock topluluğuyla birlikte – Bayan Coppola, bölge medyan geliri olan 100.722 $’dan daha az kazanan insanlara yönelik HUD geliştirme projelerine hak kazanacağını biliyordu.

Yakındaki Riverhead kasabasında buna benzer birkaç apartman vardı, ancak bekleme listeleri uzundu. O da açık pazara baktı ama çok fazla liste görmedi. “Çok az müsait daire var – ve bu bir sorun.”

Bir temsilci bana, birçok Hamptons ev sahibinin, yaz aylarında prim kiralayarak daha fazla para kazanabilecekleri için dairelerini ve evlerini Bayan Coppola gibi tam zamanlı kiracılara kiralama konusunda tamamen isteksiz olduğunu söyledi.

Ms. Coppola geçen yıl yemek için alışverişe gittiğinde bir deneyim yaşadı; kontrolör her şeyi çaldığında ve toplamın beklediğinden daha fazla olduğunu görünce uzaklaşmak zorunda kaldı. “Üzgünüm, yapmıyorum” dedi. Kredi… The New York Times için Andy Ryan

Daha fazla seçenek arayan Bayan Coppola, yine de 40 millik bir yarıçapı aradı. İşte o zaman Southampton’da beklenmedik bir olasılık buldu: Bir HUD geliştirmesi olan Sandy Hollow Cove Apartments’taki inşaat tamamlanmıştı ve yönetim, alan medyan gelirinin yüzde 80’i veya daha azına sahip hanelerden gelen başvuruları kabul ediyordu.

Bayan Coppola bir başvuruda bulundu ve üç hafta sonra 28 yeni daireden birinin kendisine ait olduğu kendisine bildirildi. “Bu asla olmaz,” dedi. “Bu yerlerin yıllardır bekleme listeleri var – bunu işim aracılığıyla gördüm.”

Geliştirmenin uygulamalar tarafından boğulmadığını tahmin ediyor, çünkü söyleyebildiği kadarıyla proje çok az yayılıyor. “Southampton’ın nasıl olabileceğini biliyorsun,” dedi, “Tanrı sana uygun fiyatlı konutlar vermesin. Yani neredeyse bu büyük sır gibiydi. Bunu gerçekten kimse bilmiyordu.”

Ms. Coppola’nın dairesi ana yolun hemen dışındadır. “Gün boyunca Southampton’da asla sessiz değil – hiç. 9’dan 5’e trafik çılgınca. Bütün esnaflar burada. Ve sonra saat 6’da bir iğne düşme sesi duyabilirsiniz.” Kredi… The New York Times için Andy Ryan

Ama yaptı – yerel gazetelerin çevrimiçi bir toplayıcısı olan 27east.com’daki bir söz sayesinde. “Burası tam bana göre.”

Oyuk stüdyosu bitkilerle dolu. “Apartman hayatı,” dedi. “Bahçeniz olamaz, bu yüzden bahçeyi içeri getirmeniz gerekir.”

Ne yazık ki Bayan Coppola’nın plaja olan yakınlığını paylaşmayan 11 yaşındaki Pekingeli Layla ile aynı daireyi paylaşıyor: “Ayak parmaklarının arasına kum değdiği an ayrılmak istiyor. ”

Bayan Coppola’nın komşularının çoğu, onun gibi, işçi sınıfından – bir kütüphaneci, bir hukuk asistanı. “Otopark 9:30’da boşaltılır çünkü herkes iştedir.”

Southampton’da arkadaş edinmek o kadar kolay olmadı. Kısa bir sürüş mesafesinde birkaç aile üyesi ve büyüdüğü Queens’de bir sürü insan var. Queens insanlarını özlüyorum, dedi. “Gerçekten cana yakınlar ve konuşmaktan korkmuyorlar. Kolayca konuşmaya başlarlar.”

Southampton’ın bir başka mezrası olan Water Mill’deki bir Presbiteryen kilisesine katıldı ve orası kendini ait hissettiği birkaç yerden biri oldu.

Aksi takdirde, zamanının çoğunu hala North Fork’ta geçirir. “Sadece ev gibi hissettiriyor” dedi. Müzik konserleri veriyor ve “tüm eski eklemleri vurmayı” seviyor.

Bayan Coppola, son altı yıldır Shinnecock Rezervasyonu’ndaki konserlerinden ve günlük işlerinden elde ettiği gelirin bir kombinasyonu ile kira ve yaşam giderlerini karşılayabilmektedir. Topluluğun bir üyesi değil, ancak insanlarla çalışma fırsatı için minnettar ve birbirlerine nasıl baktıklarına hayran.

İşinden memnuniyet duyuyor ve daha yakın zamanda Covid yardım fonları ofisine getirilen her rehabilitasyon vakasına yardım etmeyi mümkün kıldı. “İnsanlara yardım ettiğinizde,” dedi, “her zaman daha iyi hissedersiniz.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.