Arafta Geçen Yıllardan Sonra Kendine Bir Yer Bulması

Idealed

Active member
İngiltere, Nottingham’dan bir organ nakli olan Raegan Sealy, 23 yaşındayken şiir dalında Fulbright Bursu ile 2015 yılının Ağustos ayında New York’a geldi. Kategorisinde kazanan tek kişi olan ödülü, iki yıllık bir öğrenci J1 Visa, öğrenim ücretini kapsıyordu. New School’da ve 20.000 dolarlık bir maaş. “Hayatımda aldığım en büyük para ve başıma gelen en heyecan verici şeydi,” dedi.

Şimdi 30 yaşında olan Bayan Sealy, bir şarkıcı-söz yazarı ve yazı koçu. New York konutlarıyla ilişkisi zorlu, yorucu ve hayal kırıklığı yarattı. Geçen ay, Craigslist’te bulduğu Brooklyn, Cobble Hill’deki bir apartmanın ikinci katındaki tek yatak odalı büyük bir demiryolu dairesine taşınana kadar, geçtiğimiz yedi yıl boyunca hiçbir zaman kendine ait bir yeri olmamıştı. “Ön kapının yanında büyük bir duş, uzun bir koridor ve gerçek bir vestiyer” vardı ve Bayan Sealy’nin Brooklyn’de geçici olarak kaldığı yerden sadece birkaç blok ötedeydi.

Temmuz ortasında bir sabah internette gezinirken ismi gördü. Doğrudan ev sahibi tarafından teklif edildi. Bir saat sonra elinde başvurusu, dairede duruyordu. Diğer sekiz istekli kiracı takip etmesine rağmen, 1 Eylül’de taşınan Bayan Sealy’ydi.

Bayan Sealy, cazibenin bir kısmının mahalleyi zaten bildiğini söyledi. Akşamları koştuğu Brooklyn Bridge Park birkaç blok ötedeydi. Downtown yürünebilirdi ve F metro durağı yakındaydı.

“New York’ta bunu başarmak için yıllarımı harcadım. Belli bir yaşta, kendi yerinizin olmaması biraz utanç verici” dedi ve çocukken çok hareket ettiğini ve bir evin sunduğu yapı ve kalıcılıktan her zaman yoksun olduğunu da sözlerine ekledi. “Komşularımı ilk kez tanıyorum ve bir topluluk duygusuna sahibim.”

Bayan Sealy’nin sokakta bulduğu soyut bir kadın resmi oturma odasında asılıdır. Kredi… Andrea Mohin/New York Times

2450$ | Arnavut kaldırımı Tepesi, Brooklyn

Raegan Sealy, 30

Meslek:
Şarkıcı-söz yazarı ve yazı koçu

İlk satın alımlar: “İlk yatağımı, mutfak adamı, çay havlularımı ve istediğim kadar kitap aldım çünkü sonunda onlar için yerim var. Hayatım boyunca bu anı bekledim. Seçtiğiniz eşyalarla dolu, size ait bir yere sahip olmak çok topraklayıcı.”

bir ev sahibine sahip olmak hakkında : “Onun aşağıda olmasını seviyorum. Bir şeyler yaptı – televizyonumu duvara monte etmeme yardım etti ve klimayı pencereden çıkardı. O binayı umursuyor ve ben iyiyim. Ev hissime, sahiplik ve topluluk hissime katkıda bulunuyor. Bu, bir ticari işlemden ziyade işbirlikçi bir deneyimdir.”

Bayan Sealy, 2015 yılında New York’a ilk geldiğinde, Rockefellers tarafından Morningside Heights’ta uluslararası ve kültürel ilişkileri geliştirmek için inşa edilen yurt benzeri bir yaşam kompleksi olan International House’da yalnızca bir bavulu ve kazanılmış, imrenilen bir yeri vardı. 1920’lerde inşa edilen binada 700 lisansüstü öğrenci ve araştırmacı bulunuyor. Bayan Sealy o Mart ayında başvurmuştu ve kabul edildi ve programlarına burs verildi. Ayda 1.200 dolar ödeyerek, her katında 30 ila 50 kişinin olduğu ve herkesin paylaşabileceği sadece bir “onun” ve “onun” banyosu olan ufacık bir odaya taşındı.

Ama aldırmadı.

“Bu harika insanlarla tanışıyordum ve bu inanılmaz ağ oluşturma ve programlama fırsatlarına sahip oluyordum” dedi. “Ama I-House’da sadece üç yıl kalmana izin var.” Zamanı sona erdiğinde kendini yaşayacak bir yere ihtiyacı olduğunu buldu.

Sonraki iki yıl boyunca kiraladı, daire paylaştı, evde oturdu ve kanepede sörf yaptı.

“İlk dairemde karanlık, güneş görmeyen bir oda dolabına 900 dolar ödüyordum” dedi. “Hamamböceği ve iki oda arkadaşı vardı.” O sırada, Bayan Sealy çeşitli performans gösterileri yapıyordu.

“İşler ödenmedi. Parasızdım, depresiftim ve bu berbat dairede yaşıyordum. Web sitemi ayakta tutmak için 25 doları teşhir edemediğimi hatırlıyorum.” Stuyvesant Kasabası’nda iki oda arkadaşıyla, “beklenmedik bir şekilde bir kedi, köpek ve kıllı bir erkek arkadaşla gelen biri ile birlikte, Chelsea’deki bir şehir evinde altı ay boyunca bir arkadaşın mobilyalı, salon seviyesindeki tek yatak odalı dairesinde bir ev oturma işi izledi. ”dedi. “Kaydolduğumdan daha fazla insan ve hayvanla yaşamak için 1500 dolar ödemek korkunçtu. Ayrıca astım hastasıyım.”

Bayan Sealy’nin mutfağı, daire için satın aldığı ada ile. Kredi… Andrea Mohin/New York Times

Üç ay sonra, çaresizlik içinde, Cobble Hill’de büyük bir konakta yaşayan New York Times’a katkıda bulunan bir arkadaşı Julie Scelfo’ya mesaj attı. Bayan Scelfo’ya, meseleyi çözene kadar misafir odasında kalıp kalamayacağını sordu. Sonraki iki yıl boyunca sürekli orada kaldı ve “yaratıcı olmak için alana, yalnızlığa ve mahremiyete sahip olduğu için” minnettar ve şanslı hissediyordu. “Sanatçıların ve yazarların sahip olması çok önemli.”

Bayan Sealy, yaşam ve hane masraflarına giden ayda 1.200 dolar katkıda bulunmasına rağmen, 2022’nin ortalarında kendi evine taşınmak için yeterli parayı biriktirmişti. O Mayıs ayında internette bir daire aramaya başladı, kiralık aracılara ulaştı ve peşin maliyetler gerçeğinde gezindi. Bayan Sealy, taşınma ücretleri için hazırlıklıydı, “ancak bazen 300 dolar olan başvuru ücretleri, birçok farklı daireye başvuruyorsanız, artıyor” dedi. “Sonra ilk ve son ayın kirası, depozito ve yıllık kiranızın yüzde 15 ila 20’si kadar komisyoncu ücreti var. Hareket etmeden önce 10.000 dolar gibi bir şey.”

Bu fonların mevcut olmaması, şimdiye kadar birçok yere taşınmasını engellemişti.

“Hayatımda ilk kez mobilya sahibiyim. İç tasarımı ve her şeyin nasıl ve nereye gideceğine karar verme yeteneğini seviyorum” dedi ve mobilyaların çoğunun Wayfair, Target, Ikea ve Facebook Marketplace’ten geldiğini de sözlerine ekledi. “Daniel Craig’in evinin bitişiğindeki sokakta bulduğum bir kadının devasa, güzel soyut resmi dışında,” diye açıkladı, diğer rollerin yanı sıra beş “007” filminde James Bond’u oynayan oyuncuya atıfta bulundu. “Sanatçının kim olduğunu veya kime ait olduğunu bilmiyorum ama yeni yeşil kanepemle mükemmel bir uyum sergiliyor.”

Bayan Sealy, caddede bulunan ünlü komşular ve hazinelerin yanı sıra, dairesinin doğuya ve batıya bakan, güneşin doğuşunu ve batışını izlemesini sağlayan devasa pencerelerini takdir ediyor. Ayrıca geniş, açık alan ve uzun koridorun iş ve özel yaşamları için farklı bölümler oluşturma olanağı sunduğunu söyledi. “Fiziksel olarak başka bir yerde bulunan bir ev ofisi için asla ayrı bir çalışma alanım olmadı. Bir odada uyuyup başka bir yere gitmek hayatınızı bölümlere ayırmanıza yardımcı olur.”

Bayan Sealy çoğu gün Zoom üzerinden evde koçluk yapıyor, şarkı söylüyor, beste yapıyor ve dijital piyanosunu çalıyor.

“Çalmak veya kayıt yapmak için bir stüdyoya gitmem gerekmiyor, bunların hepsini burada yapabilirim” dedi. “Çok basit ama kendi yerinize sahip olmak inanılmaz derecede güçlü. Gerçekten ilk defa yapıyormuşum gibi hissediyorum.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.