Arap (Maraş) Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı tatlı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri küp küp doğrayalım.
- Ardından salça ve baharatları koyalım.
- Yağ ve bir bardak su ekleyip harmanlayalım.
- daha sonrasında üstünü ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıp 190 derece fırına verelim.
- İlk 15 dk üstü kapalı son 15 dk üstü açık pişirelim. Afiyet olsun.