Arnavut Ciğeri

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana ciğer
  • 2 kaşık baklavalık un
  • Kızartmak için; Sıvıyağ
Garnitür olarak;

  • 3 iri patates
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ciğerlerimizi bir süzgeçe alıp güzelce yıkıyoruz ve bekletip yeterlice süzülmesini sağlıyoruz.
  2. Tuzunu atıp 5 dk bekletip yeniden yıkıyoruz .
  3. Bir kap içine alıp 1 kaşı sıvı yağ, tuz ve unu eleyerek uygunca harmanlayıp pişirmek için hazırlıyoruz.
  4. Tavamıza 1 çay bardağı sıvı yağ koyup düzgünce kızdırıp kızgın yağa hazırladığımız ciğerleri koyarak çevirerek kızartıyoruz ve borcama alıyoruz.
  5. Yanina garnitür olarak patatesleri soyarak patatesleri küp küp doğrayıp yıkıyoruz süzgece alıp tuzlayarak patatesleri de kızartıp ciğerine yanına alarak servise hazırlıyoruz, yiyenlere afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst