Asla Dağılmayan Antep Adabı İçli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Asla Dağılmayan Antep Yöntemi İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik (arttırılabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su (kontrollü ekleyin)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harç için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı ceviz (isteğe gore)
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Asla Dağılmayan Antep Yolu İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İç harç için tavaya sıvı yağ ekleyip 2 adet rendelenmiş soğanları ekleyelim güzelce kavuralım.
  2. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Yaklaşık 5-6 dk kavurduktan daha sonra salçayı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  4. Ocağın altını kapattıktan daha sonra baharatları cevizi ve maydanozu ekleyip bir çeşit karıştırın.
  5. Dilerseniz kırmızı biberle de kavurabilirsiniz dilediğiniz gereç ile iç harç hazırlaya bilirsiniz ve iç harcımız hazır
    🙂
  6. Bir kenarda soğumasını bekleyelim.
  7. Hamuru için bir kaba ince bulgur ve irmiği ekleyip sıcak suyu ek edelim denetimli tabi, üzerini streç sinemayla kaplayıp bulgur şişene kadar yaklaşık 10 dk dinlendirelim sıcak su yerine soğuk suda olur.
  8. Sürenin sonunda öteki materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  9. Tüm materyaller güzelce karıştıktan daha sonra içli köfte hamuru da hazır.
  10. İçli köfte aparatı var ise streç sineması yada buzdolabı poşetini üzerine açalım.
  11. Harcımızdan 2 tatlı kaşığı kadarını oyuk kısımlara yerleştirin poşeti yerleştirdiğimiz harcın üzerine yanlışsız katlayalım.
  12. Ardından aparatı kapatıp hafifçeçe bastıralım.
  13. Açtığımızda poşeti dikkatli bir biçimde kaldıralım ve tek göze kıymalı harçtan koyalım boş olan aparatı, dolu olan harcın üzerine kapatıp bastıralım açtıktan daha sonra etrafında ki bulguru temizleyelim, tekrar tıpkı süreci uygulayalım.Ben aparat kullanmadım dileyen kullanabilir daha pratik olur.
  14. Bütün köfteler hazır olduktan daha sonra bol ve kızgın yağda çevirerek kızartalım ve içli köftemiz servise hazır
    🙂
    afiyet olsun sevgiler.
Not;Öncelikle harcın kıvamı koyu olmalı epeyce cıvık olursa zorlanırsınız şayet hamur harcı cıvık olursa daha sonradan bulgur yahut irmik ekleyip 10 dk daha dinlendirin.

Asla Dağılmayan Antep Yöntemi İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst