Avcı Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram dana köftelik çekilmiş kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sebzeleri;

  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 1 kase bezelye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yemeği yapmaya birinci vakit içinderda köfteleri hazırlayarak başlayın. Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Yumurta sarısını, suyu, zeytinyağ ve galeta ununu ek edin. Tuzu ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun. Elinizde yuvarlayarak hal verip buzdolabına dinlenmeye bırakın.
  2. Tüm zerzevatları küp küp doğrayın. Tavaya sıvı yağ alın. Sırasıyla, patates, havuç, biberler, soğan ve köfteleri soteleyin. Bezelyeyi bir taşım haşlayın.
  3. Yuvarlak bir borcama evvel kızarttığınız zerzevatları, köfteleri ve haşladığınız bezelyeyi koyun. 1 su bardağı suda salçayı açın. Tuz ek edip karıştırın. Yemeğinizin üzerine dökün. 1 bardak su daha ek edin.
  4. Yağlı kağıdı yavaşça ıslatın, elinizde sıkın. Borcamın üzerine kapatın. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst