Ballı Soya Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 modül tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince un
- Bir tavır kıyılmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüslerinini en altını kesmeden enine ve uzunluğuna olacak biçimde fotoğraflarda gördüğünüz üzere kesin.
- Üzerine tuz karabiber serpiştirin sonrasındasında önlü gerili una bulayın fazla ununu silkeleyin.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ ekleyip kızdırın tavukları ek edip ocağın altını kısıp önlü artlı tavukların rengi dönene kadar pişirin.
- Bu etapta rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Soya sosu sirke ve bal baharatları ekleyip yavaşça karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte ortada önlü artlı çevirerek kızartıp pişirin.
- Soya sosu tuzlu olduğu için fazla tuz eklemeyin yanında elma patates yada makarna eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.