Banyomdaki Küveti Yıkmak İstiyorum. Bu Yeniden Satış Değerine Zarar Verir mi?

Idealed

Active member
Q: Geçenlerde Queens, Ridgewood’da her katında bir banyo bulunan iki katlı bir ev satın aldım. Üst kattaki banyoda küvet, alt kattaki banyoda ise ayakta duş bulunmaktadır. Üst kattaki banyoyu yenilemek ve küveti başka bir duşakabin ile değiştirmek istiyorum. Ama bu iyi bir yatırım mı? Yeniden satış hakkında daha fazla mı düşünmeliyim yoksa gerçekten istediğim banyoyu tasarlamalı mıyım?

A:
Sorunuzun cevabının küvetlerin faydalarıyla pek ilgisi yok ve gerçekten neden tadilat yaptığınızla ilgili.

İnsanlar ya yaşam alanlarını daha keyifli hale getirmek istedikleri için ya da mülklerini daha fazla paraya satmak istedikleri için tadilat yapıyorlar. Mühlet, bazı örtüşmeler var, ancak mülkü düzeltip çevirmeyi planlıyorsanız, mümkün olduğunca nötr tasarım seçimleri yapmalı, en çok sayıda zevke hitap edecek bitişler seçmelisiniz. Ve çoğu insan küvetleri sever.

Living New York ile ortak bir komisyoncu olan Kevin McWilliams, “Küvet olmadığı için gerçekten çok ama çok sayıda evi geri çeviren müşterilerim oldu” dedi. “Küvetleri yoksa alıcı havuzunu gerçekten sınırlayacak.”

Ulusal Ev Üreticileri Birliği’nin 2021 tarihli bir raporu, alıcıların yüzde 74’ünün birincil banyoda hem küvet hem de duş istediğini buldu. Evi yakın zamanda satmayı planlıyorsanız, başka bir zorlukla karşı karşıya kalacaksınız: Satış piyasası şu anda yavaş, bu nedenle küvetsiz bir ev dezavantajlı olacak.

Ancak bir süre kalmayı planlıyorsanız, konut piyasası önemli olmayabilir – sonunda, eklediğiniz bitişlerden bağımsız olarak eviniz değer kazanacaktır. Long Island City’de Brown Harris Stevens’ın ortak komisyoncusu Jonna Stark, bundan yıllar sonra “Ridgewood’da bir ev çok para eder” dedi. Kraliçeler.

Yani kalmayı planlıyorsanız, sizi mutlu edecek bir duş alın. (Yine de ara sıra bir küvete ihtiyacınız olduğunu fark edebilirsiniz, örneğin bir yaralanmanız varsa veya bir bebeği veya bir evcil hayvanı yıkamanız gerekiyorsa.) Bu sizin paranız ve evde yaşamak zorundasınız. Bayan Stark, “Satın aldığınız alanın keyfini çıkarın, evinizi sevin” dedi.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.