Beğendili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber,tuz
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay kaşığı karabiber,tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları közleyelim. Soğumaya alalım.
- Köftesini hazırlayalım; Uygun bir yoğurma kabına kıymayı alalım soğanı rendeleyelim.
- Bütün köfte gereçlerini karıştırıp 5-10 dakika yoğuralım hal verelim vaktimiz var ise bir saat dolapta dinlenmeye alalım.
- Beğendisini hazırlayalım; Uygun bir tavaya sıvı yağ ve teremyağı alalım unu ek edelim epeyce az kavuralım.
- Azar azar sütü ek edelim daima karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- İçine karabiber, tuz ek edelim rendelenmiş kaşar peynirini ek edelim.
- Közlenmiş ince kıyım doğranmış patlıcanları ek edelim hepsini düzgünce karıştıralım.
- Uygun bir sunum tabağına beğendiyi alalım.
- Köftesini kızartalım kızaran köfteleri beğendinin üzerine dizelim.
- Üzerine bir yemek kaşığı teremyağ ve kırmızı biberi kavuralım üzerine gezdirelim. Servise hazır. Afiyetle.