Beğendili Külbastı Tanımı İçin Malzemeler
Külbastı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Külbastı için;
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı süt (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü 4 modüle bölünür. Öteki külbastı gereçleri karıştırılarak tavuk bu karışımla marine edilir. 1 saat kadar dolapta bekletilir.
- hemen sonrasında sıvı yağ eklenmiş tavada tavuk kızartılır.
- Beğendi için un sıvı yağda kavrulur. Közlenmiş patlıcan eklenir ve ezerek kavurmaya devam edilir. Süt, en son kaşar peyniri, tuz ve karabiber eklenir. İstenilen biçimde servis edilir. Afiyet olsun