Beğendili Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beğendili Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Dilerseniz öteki baharatlar da kullanabilirsiniz
Beğendi için:

  • 1 adet patlıcan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağından 2-3 parmak az süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri yahut mozarella
  • Tuz
  • İsteğe bakılırsa karabiber
Beğendili Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle fırını 180-200 dereceye ayarlayalım ve patlıcanın üzerine fazlaca derin olmayacak biçimde sivri uçlu bir bıçakla çizikler atalım ve ısınan fırına yağlı kağıt verip patlıcanı verelim.
  2. Patlıcan fırında pişerken tavuk göğüslerinin önüne ve ardına üçer tane, eşit aralıklarla ve epey derin olmayacak biçimde kesikler atalım. bu türlü içi daha çabuk ve daha güzel pişecektir.
  3. Tavukları bir kabın içine alalım ve üzerine dilediğimiz ölçüde tuz, zeytinyağı, karabiber ve toz kırmızı biber atalım.
  4. En son da limonu sıkıp elimizle güzelce ovalım.
  5. Limon üzerinin kızarmasını sağlayacaktır.
  6. Tavukları buz dolabına koyup patlıcan olana kadar bekletelim.
  7. Patlıcan piştiği vakit kabukları daha kahverengimsi bir renk alacak ve sönüp genişleyecektir. Dilek ederseniz bir çatal yardımı ile yumuşayıp yumuşamadığını denetim edebilirsiniz. Şayet yumuşamışsa patlıcanı fırından alalım.
  8. Patlıcanı geniş bir tabağa koyup tavukları tepsiye alalım. esasen sıcak olan fırında ısısını değiştirmeden yaklaşık yarım saat pişirelim.
  9. Fırınınızın ısısına bakılırsa daha erken yahut geç de pişebilir.
  10. Üstü kızarmaya başladıktan daha sonra çatal yahut bıçak yardımı ile denetim edebilirsiniz.
  11. Tavuklar pişerken patlıcanı soyup, küp küp doğrayalım.
  12. Teflon bir tava yahut tencereye tereyağını alalım.
  13. Tereyağı ısındıktan daha sonra içine unu atıp kavuralım ve kokusu çıkana kadar kavurma sürecine devam edelim.
  14. Kokusu çıktıktan daha sonra üzerine sütü ekleyelim ve unun ortasında eriyip süte koyu bir kıvam vermesini sağlayalım.
  15. daha sonra üstüne patlıcanı da ekleyelim ve patlıcanları ezerek karıştıralım.
  16. Patlıcanlar eridikten daha sonra ocağın altını kapatalım ve üzerine rendelediğimiz peyniri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  17. En son da tuz ve dilek ederseniz kara biberi ekleyip beğendiyi hazırlayalım.
  18. Tavuk da piştikten daha sonra dilimleyelim ve tabaklara beğendiyi alıp üzerine tavukları dizelim. Afiyet olsun.
Beğendili Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst