Belen Tava (Fırında Et Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram kuzu eti yahut süt dana
- 8-10 adet arpacık soğan yahut 1 kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 8-10 adet şeri domatesi yahut 1 domates
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (tercihen )
- 5-6 çay kaşığı tereyağ (üzerine )
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaygın bir döküm tencereye yahut borcama etler küp doğranır ve yerleştirilir.
- Başka tüm sebzeler kesilir üzerine yerleştirilir.
- Sıvı yağ ile salça ve baharatlar karıştırılır ve etin üzerine döküp güzelce harmanlanır.
- Baharatlı karışımın üzerine tereyağ temalır ve su gezdirilir.
- Döküm tencere ise kapağını, borcam ise ıslatılmış fırın kağıdı ile üstü kapatılır.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Süt dana eti kullananlar 1-1,5 saat saat pişirme müddeti göze alsın. bir daha denetim ederek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.