Beş Dakikada Lezzeti Nefis Palamut Tanımı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beş Dakikada Lezzeti Nefis Palamut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet palamut balığı
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
Beş Dakikada Lezzeti Nefis Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda balığı yıkıyoruz, temizliyoruz ve iki parmak genişliğinde enlemesine halka halka kesiyoruz. Balıkçınızdan alırken temizletip direkt bu türlü de kesmesini rica edebilirsiniz tekrar uğraşmazsınız.
  2. daha sonra tuzlayıp tavaya yağı alıyoruz ve palamutları epey kısa vadeli yalnızca rengi değişene kadar önlü artlı mühürleyin.
  3. Kabuklarını soyup geniş küp doğradığımız domatesi ve ikiye böldüğümüz sivri biberi, geniş dilim kestiğimiz sarımsakları ve defne yaprağını ekleyip, tuzunu biberini de serpip tavanın kapağını kapatıp on dakika kadar pişiriyoruz.
O kadar hoş, o kadar yavaşça oluyor ki ekmek banıp lokum üzere gram kokmayan balık pişirmiş oluyorsunuz. Ekşili severseniz pişirirken üzerine limon dilimi de dizebilirsiniz. Beğenmeniz dileğimle, şimdiden afiyetler olsun.

Beş Dakikada Lezzeti Nefis Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst