Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk eti
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı süt
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tanımımıza krep ile başlayalım. Krep için bütün gereçlerimizi bir kaba alıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım. Krep tavamızı yavaşça yağlayıp karışımdan birer kepçe koyarak pişirelim.
- Tavaya yağ alıp kızdıralım. Üzerine tavuğu ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim. Tereyağını, doğradığımız soğan ve biberleri ekleyerek kavuralım. Domates, tuz ve baharatları da ek edip, 5 dk kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
- Beşamel sosumuz için tereyağını tencereye alıp üzerine un ek ederek kokusu çıkana kadar kavuralım ve yavaş yavaş sütü ek ederek kıvam alana kadar pişirip, ocaktan alalım.
- Bir tabağa krebimizi koyup, üzerine tavuk harcı, beşamel sos ve kaşar rendesi ek ederek rulo halinde saralım. Materyaller bitene kadar birebir süreci yinelayalım.
- Tepsimize alıp üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip evvelinde ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Enfes yemeğimiz servise hazır???????????? Afiyet olsun ????.