Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1/2 (yarım) paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, karabiber
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ( üzeri için)
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir tava ısıtılarak yağlar eritilir.
  2. Minik küp doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir.
  3. Pembeleştiğinde küçük küp doğranmış tavuklar eklenir ve yüksek ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Suyunu bıraktığında biraz kısılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Bu etapta 1 çay bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz. Ben gerek duymadım.
  6. Mantarların kabukları soyulur ve küpler halinde doğranır. Çok küçük olmasın aslına bakarsan küçülecekler.
  7. Yumuşayan tavuklara mantarlar ve ince kıyılmış sarımsak ek edilip pişmeye bırakılır.
  8. 5-10 dk daha sonra tuz, baharatlar ek edilip karıştırılır ve kapatılır.
  9. Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve daima çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  10. Küçük yuvarlak borcamın tabanı yağlanır. Tavuk ve mantarlar yerleştirilir.
  11. Üzerine beşamel sos gezdirilir.
  12. Kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  13. (15-20 dk) birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst