Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk bonfile
- 1/2 (yarım) paket mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ( üzeri için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tava ısıtılarak yağlar eritilir.
- Minik küp doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir.
- Pembeleştiğinde küçük küp doğranmış tavuklar eklenir ve yüksek ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu bıraktığında biraz kısılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Bu etapta 1 çay bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz. Ben gerek duymadım.
- Mantarların kabukları soyulur ve küpler halinde doğranır. Çok küçük olmasın aslına bakarsan küçülecekler.
- Yumuşayan tavuklara mantarlar ve ince kıyılmış sarımsak ek edilip pişmeye bırakılır.
- 5-10 dk daha sonra tuz, baharatlar ek edilip karıştırılır ve kapatılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve daima çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
- Küçük yuvarlak borcamın tabanı yağlanır. Tavuk ve mantarlar yerleştirilir.
- Üzerine beşamel sos gezdirilir.
- Kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- (15-20 dk) birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.