Beşamel Soslu Musakka

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 3 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber
Suyu için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
Beşamel Soslu Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda beklettim daha sonra kurulayıp kızgın yağda kızarttım.
  2. Patatesleri soyup tıpkı biçimde doğradım ve kızarttım.
  3. Tavaya kıymayı alıp kavurdum üzerine ince kıyılmış biber ve soğan ekledim.
  4. Salça soyulup küp küp doğranmış domates ekleyip güzelce kavurdum.
  5. Tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan aldım.
  6. Tepsinin tabanına patates üzerine patlıcan dizdim ,kıymalı harcın yarısını yaydım.
  7. Üzerine yine patlıcan dizdim ve kalan harcı ekleyin.
  8. 1 su bardağı sıcak suda 1/2 yemek kaşığı salça çözdürüp üzerine gezdirdim.
  9. Sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı aldım üzerine unu ekleyip yavaşça kavurdum.
  10. Sütü ekledim ,muhallebimsi kıvam almaya baslayana kadar karıştırdım.
  11. Tuz,karabiber ekleyip tepsinin üzerine güzelce yaydım.
  12. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdim.
  13. Domates dilimi ve biber ile süsledim.
  14. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim deneyenlere afiyet olsun ????.
Beşamel Soslu Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst