Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye (Dondurulmuş yahut konserve)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından biraz fazla süt
- Tuz
- Kaşar peyniri (Ya da mozarella)
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri istediğiniz biçimde doğrayıp kızartın (ya da fırınlayadabilirsiniz)
- Tavuk etini küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- İnce doğranmış soğanı,biberi ve sarımsağı ek edip kavurmaya devam edin.
- sonrasındasında salçayı ek edip karıştırın ve suyunu ekleyin.
- Bezelye ve baharatları ek edip 3-4 dk pişirin.
- Güveçlere yahut rastgele bir fırın kabına evvel patatesleri üzerine de tavuk soteyi koyun. (ben büyük güveç kullandım siz küçüklerini kullanırsanız yaklaşık 6 adet elde edebilirsiniz)
- Beşamel sosu için yağı ve unu köpürene kadar kavurun.
- hemen sonrasında sütü ve tuzu ek edip karıştırın.
- Kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan daha sonra ocaktan alın ve yemeğin üstüne eşit bir biçimde paylaştırın.
- Üzerine kaşar peyniri serpip öncesinden ısıtılmış 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????.