Bezelyeli Ekşili Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Bezelyeli Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bulamak için un
Diğer gereçler;

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Zeytinyağı
Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 2 dolu yemek kaşığı un
Bezelyeli Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
  2. Köftesi için kıymayı, bir adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, bir çorba kaşığı pirinçi, tuz ve karabiberi bir kapta yoğuruyoruz.
  3. 10 dk dinlendirdikten daha sonra küçük toplar yapıp unlaşmış tepsiye alıyoruz.
  4. ondan sonrasında patatesi ve havucu minik minik doğruyoruz ve kaynamakta olan 1 lt su dolu tenceremize ekliyoruz.
  5. Haşlanmış bezelyeleri de ekledikten daha sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip 5 dk kaynatıp içine köftelerimizi ekliyoruz.
  6. Patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya terbiyesini ekliyoruz.
  7. Terbiyesi için başka bir kapta terbiye materyallerini çırpıyoruz ve kaynamakta olan yemeğimizi suyundan biraz ekleyerek terbiyemizi ılıştırıp çırpıyoruz ve karıştırarak yavaş yavaş yemeğimize ekliyoruz.
  8. 5 dakika daha kaynadıktan kısık ateşte bir daha pişmeye bırakıyoruz.
  9. Tuzunu da ekledikten daha sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Bezelyeli Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst