Bir Daireyi Yasadışı Olarak Kiraya Vermek Riske Değer mi?

Idealed

Active member
Q: Yaklaşık iki yıldır Manhattan’da bir kapıcı kooperatif binasında daire kiralıyorum. Kiram yakında sona eriyor ve kooperatif yönetim kurulu politikasına göre yenilenemez. (Kurul, kira uzatma talebimi zaten reddetti). Dairenin sahibi olan ev sahibim yurt dışında yaşıyor ve daireyi satmak istemiyor. Bu yüzden başka bir seçeneği tartışıyoruz: Kiram sona erdikten sonra masanın altında ondan kiralamaya devam ediyorum. Bu fikir hakkında ne düşünüyorsun? En kötü durum senaryosu nedir? Almaya değer bir risk mi?

A:
Bu, özellikle kooperatifte hissedar olan ev sahibiniz için tavsiye edilmez. Kooperatif kurulunun, hayatını perişan etmek için emrinde birçok aracı var.

Yönetim kurulunun taşınmadığınızı bileceğini varsayın – bu bir kapıcı binasıdır ve kapıcılar genellikle kimin gelip gittiğine dikkat eder. Çoğu kooperatifin alt kiralamalar hakkında katı kuralları vardır; binanız bu kuralları uyguluyorsa, ev sahibiniz için bir istisna oluşturmaz.

Hukuk firması Lasser Law Group’un Manhattan ofisinde emlak avukatı olan Nancy L. Kourland, “Bu genellikle iyi bir fikir değil,” dedi ve kurulun para cezası verebileceğini, hissedarı dava edebileceğini ve hatta zorlayabileceğini de sözlerine ekledi. daire satışı.

Peki sana ne olurdu? Ev sahibinizle ilişkiniz çabucak bozulur, çünkü muhtemelen bu konuyla yurt dışından ilgilenecek ve sizi evden çıkarmak için büyük bir baskı altında olacaktır. Bayan Kourland, eğer kazmaya ve hareket etmemeye karar verirseniz, belki de taşınma masraflarınızı ödeyerek sizi gitmeye ikna etmesi gerekeceğini söyledi. Bu arada, kooperatif kurulundan para cezası alıyor ve kanuni ücretlerinden sorumlu olabilir.

Kiracıları temsil eden bir avukat olan Timothy L. Collins, ev sahibinizle imzaladığınız sözleşmenin şartlarına ve nihai sonuca bağlı olarak, yasal ücretler ve hatta zararlar için kancada olabileceğiniz bir senaryo görüyor. Manhattan hukuk firması Collins, Dobkin & Miller’ın ortağı olan Bay Collins, “Mesele şu ki, genel bir kural olarak, yasa dışı alt etiketler her yerde son derece yanlış tavsiye ediliyor” dedi.

Bu anlaşmayı uzatmayı kabul etmeden önce, siz ve ev sahibiniz kendinize şunu sormalısınız: Bu tür bir stresi gerçekten istiyor musunuz?

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.