Birim testleri ve Windows 7 ve Server 2008 R2 için PowerShell 5.0

Womanne

Member
Essen’deki PowerShell Topluluk Konferansında Microsoft, PowerShell’in bir sonraki sürümüyle ilgili haberleri duyurdu.

Essen’deki Alman PowerShell Topluluk Konferansı’nın bir parçası olarak, Redmond’dan gelen insanlar Bruce Payette (Microsoft PowerShell ekibinde Yazılım Mimarı) ve Skype aracılığıyla katılan Kenneth Hansen (Microsoft PowerShell ekibinde Program Yöneticisi), Windows PowerShell 5.0 için yenilikleri sundu. Microsoft, Pester açık kaynak projesini gelecekte Windows PowerShell ile birlikte gönderecektir. Sahte nesnelerin kullanımı da dahil olmak üzere PowerShell program kodu için birim testlerinin oluşturulmasını sağlar. Bu çok önemli bir adım çünkü Microsoft PowerShell 5.0, Windows 10 ve Windows Server 2016 ile birlikte gönderilerek açık kaynaklı bir üçüncü taraf projesini Windows işletim sisteminin ayrılmaz bir parçası haline getirecek.

Microsoft, PowerShell 5.0 için işletim sistemi desteğini de genişletti. Önceki önizleme sürümleri yalnızca Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012 ve 2012 R2’de çalıştı. Ayrıca PowerShell 5.0, Windows 10 önizlemesine dahil edildi ve Windows Server 2016 için duyuruldu. Ancak Microsoft, PowerShell 5.0’ın Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 için de bir eklenti olarak karşımıza çıkacağını duyurdu ve bu da Windows Server 2016 kullanıcılarını memnun edecek. bu sistemler çalışır durumda.

Ayrıca Payette ve Hansen, daha önce “OneGet” olarak adlandırılan paket dağıtım mekanizmasının PowerShell Paket Yöneticisi olarak yeniden adlandırılacağını duyurdu.

San Francisco’daki Build Conference 2015’in ikinci günü olan 30 Nisan’da yeni bir önizleme sürümü yayınlanacak. Mevcut önizleme sürümü 18 Şubat’tan beri mevcuttur.

Almanya PowerShell Topluluk Konferansı, 2012’den bu yana üçüncü kez düzenleniyor. Şu anda 103 katılımcıyla bu konferans, Avrupa’daki en büyük PowerShell etkinliği. İki Microsoft konuşmacısına ek olarak, Microsoft’tan bağımsız 11 ek konuşmacı gönüllü olarak yer alacaktır.

()

Haberin Sonu