Buğu Kebabı Nefis Lezzet

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Buğu Kebabı Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz pirzola tavuk
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 adet konserve garnitür
  • 1 su bardağı su (Sıcak)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Garnitür kullanmayacaksanız birinci olarak zerzevatları küp küp doğrayın ve haşlayın. Bunun için 2 patates 1 havuç 1 kase bezelye kâfi. Haşlayıp suyunu süzün.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  3. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
  4. Üzerine doğranmış biberleri ve salçaları ekleyin karıştırın.
  5. Domates püresini de ek edin.
  6. Garnitürün suyunu süzüp onu da ek edin.
  7. hemen sonrasında tuzu, baharatları ve sıcak suyu ek edip karıştırın. bu türlü 5 dakika kadar pişirin.
  8. Ocaktan alın ve dikdörtgen borcama döküp yayın.
  9. Beşamel sos için tereyağı tencereye alıp eritin üzerini unu ekleyip bir kaç dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin kaynayıp yoğunlaşan sosu ocaktan alın tuzunu ve karabiber ekleyin.
  10. Borcamdaki tavuğun üzerine sosu gezdirelim üzerini düzeltelim.
  11. Üzerine çokça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdiğimiz yemeği dilimleyip servis edelim.
Buğu Kebabı Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst