Bulgur Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
️Bulgur pilavı için
Not EkleTarifi Yazdır
️Bulgur pilavı için
- ️1 su bardağı bulgur pilavı
- ️2 su bardağı kaynamış su
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️3 doğranmış yeşil biber
- ️5 kiraz domatesi️
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ️Biraz tuz
- ️500 gram dana eti
- ️1 soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️3 sivri yeşil biber
- ️5 küçük domates
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️yarım bardak su
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavada tereyağı ekleyip biberleri kavurup domatesleri ekleyin.
- Yıkanmış bulgur ve 1 yemek kaşığı salçayı içine koyup birlikte hepsini karıştırın.
- 2 bardak kaynamış su ile deglaze edin ve 12 dakika demlenmeye bırakın.
- Tas kebabı için, eti bir tencereye alıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Tereyağı ve ince kıyılmış biber ve soğanı sarımsakla bir arada kavurun.
- Biber salçasını,baharatları ekleyin ve su ile deglaze edin.
- Düşük düzeyde yaklaşık 10 dakika kaynatın.