Bursa’nın Pideli Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram dana köftelik çekilmiş kıyma
 - 1 baş soğan
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı galeta unu
 - 1 diş sarımsak
 - Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
 
- 2 yemek kaşığı domates salçası
 - 1,5 su bardağı su
 - Tuz, karabiber
 - 4 adet tırnak pide
 
- Yoğurt
 
- Eritilmiş tereyağ
 
- Domates, biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için kıymayı derin bir kaba alın.
 - İçine soğanı ve sarımsağı rendeleyin.
 - Yumurta sarısını ve galeta ununu ek edin.
 - Tuzu ve baharatları da ekleyip düzgünce yoğurun.
 - Yuvarlak olarak form verip buzdolabına dinlenmeye bırakın.
 - Pideleri küp küp doğrayın tavada ısıtın.
 - Servis tabağına alın.
 - Salçalı sos için sos tenceresine salça, tuz, karabiber koyup suyu yavaş yavaş ekleyerek ocakta bir taşım kaynatın.
 - Köfteleri kızartın.
 - Hazırladığınız salçalı sosu pidelerin üzerine gezdirin.
 - Köfteleri dizin.
 - Eritilmiş tereyağını köftelerin üzerine dökün.
 - Yoğurt, közlenmiş domates ve biber ile servis edin.