Catskills’deki İşçiler Konut Bulamıyor. Patronlar Yardımcı Olmaya Çalışıyor.

Idealed

Active member
Pandemi sırasında şehre kapanan New Yorklular, temiz hava, ferah avlular ve pastoral yaşam tarzları için Hudson Valley’e akın etti. Kent sakinleri, 24 saatlik bodegas ve canlı süper evlerin rahatlığını kaçırdıklarını ve sinir bozucu kunduzlar da dahil olmak üzere kırsal yaşamın sakıncalarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını çabucak öğrendiler. Şikayetler eksik olmadı.

Ancak, hafta sonu kaçamağını yıl boyu süren konutlara ve diğerlerini kazançlı Airbnb’lere dönüştüren nakil akını, başka bir eksikliği daha da yoğunlaştırdı: uygun fiyatlı konut.

Yerel, düşük ve orta gelirli işçiler için yaşam seçenekleri kıt. Bölgedeki birçok kiralık konut, büyük apartman komplekslerinin içindeki birimler değil, çok aileli evlerdir, bu nedenle evler satıldığında ve sahibi tarafından işgal edildiğinde, pazar üzerindeki etkisi büyüktür. Zillow’a göre, Ocak 2019’da, kabaca bölgenin merkezinde yer alan Ulster County’de 1.052 satılık ev vardı. Geçtiğimiz Mayıs ayında bu rakam 538’di. Yakınlarda Greene County’nin envanteri de aynı dönemde 595’ten 213’e ve Dutchess County’nin envanteri 1.577’den 957’ye düştü.

Şimdi, çalışanları elde tutmak için, işletme sahipleri ve yöneticiler evler inşa ediyor, apartmanlar kiralıyor ve bazı durumlarda kendi evlerini açarak iş gücü konutları alanında uzun zamandır devam eden bir geleneği önemli ölçüde genişletiyor. Bazı çalışanlar için mevcut işlerini sürdürmelerinin tek yolu budur ve bölgede kendi konutlarını bulma stresinden kaçınmaktan çok mutlular. Ama aynı zamanda içinden çıkılması zor bir durum da yarattı – kişinin konutu işine bağlı olduğunda, işten kaçış yokmuş gibi hissedebilir.

Tabla çalışanları, bu binanın ikinci katında, restoranın karşısında, sağda bir apartman dairesinde yaşıyor. Kredi… The New York Times için George Etheredge

Greene County’deki Tannersville’deki bir restoran olan Tabla’nın şef şefi Junior Taylor, “Konut sağlamasalardı kesinlikle burada çalışmazdım” dedi. Bay Taylor, geçen sonbaharda açılan Tabla’da Mart ayından beri çalışıyor. Restoranın karşısındaki caddede, başka bir çalışanla paylaştığı üç yatak odalı bir dairede yaşıyor. Restoran sahibi tarafından sübvanse edilen kendi yatak odası için ayda 500 dolar ödüyor.

Çoğu standarda göre harika bir daire: Bol miktarda doğal ışık (Bay Taylor’ın büyüyen bitki koleksiyonunu ayakta tutmaya yetecek kadar), eksiksiz bir mutfağa ve parke zeminlere sahiptir. 32 yaşındaki Bay Taylor, bitkilerine su püskürtürken, “Buralı değilim, bu yüzden kime ulaşacağımı, nereye gideceğimi bilmiyorum” dedi. “Ben Jamaikalıyım. Hiçlikten geldim, böylece her yerde yaşayabilirim. Sadece temiz ve dört duvarlı olması gerekiyor.”

Restorandan dairesine yürümesi sadece birkaç saniye sürmesi, sık sık eve iş getirdiği anlamına geliyor, ama umrunda değil. Restoranda mutfağım olmasına rağmen, burada daha rahat olduğum yerde özel olarak Ar-Ge yapmayı seviyorum” dedi. Menüdeki bir spesiyalitesi, lezzetli bir nohutlu gözleme olan farinata. Ve 60 saatlik veya daha uzun çalışma haftaları, işe gidip gelme süresi ne kadar az olursa o kadar iyi demektir.

İnsan kaynakları müdürü Mohonk Mountain House, 1880’lerden beri çalışanlara konut teklif ettiğini söyledi. Kredi… The New York Times için George Etheredge

‘Çalışmadığınızda Bile Çalışıyorsunuz’

Catskill Dağları, Storm King Sanat Merkezi ve bir dizi şarap ve bira imalathanesine ev sahipliği yapan 10 ilçelik bir bölge olan Hudson Valley, New York City sakinleri için arabayla birkaç saat uzaklıktadır.

Yerliler ile şehrin günübirlik gezicileri ve kır evindeki hafta sonu tatilcileri arasında her zaman bir itiş-çekiş vardı, bu da ziyaretçiler ölçülü olduğu sürece ekonomi için bir destekti. Salgın, bu ince dengeyi alt üst etti: Kâr amacı gütmeyen araştırma kuruluşu Hudson Valley Pattern for Progress’e göre, yaklaşık 49.000 New York City sakini 2020’de Hudson Vadisi’ne taşındı.

Ani artış ve ardından gelen konut stoku ihale savaşları, ev satış fiyatlarını ve kiraları yükseltti. Ulster County Emlakçılar Kurulu’na göre, geçen yıl Ulster County’deki bir evin medyan satış fiyatı 2019’a göre yaklaşık 100.000 dolar artarak 349.900 dolar oldu.

Ulster County’deki mevcut konut seçenekleri sadece düşük değil, aynı zamanda eski – Point2 Homes’a göre evlerin inşa edildiği medyan yıl 1969’dur.

Patrick Ryan, “Barınma sorunu, bakkal işçilerinden sağlık devası çalışanlarına kadar ön safta çalışan birçok çalışanımızın, korumak için hayatlarını riske attıkları aynı toplulukta yaşamayı göze alamama noktasına geldi” dedi. , 40, Ulster County yöneticisi.

Bazı işletmeler onlarca yıldır bu sorunla uğraşıyor.

Mohonk’un insan kaynakları direktörü Jon Levin, Shawangunk Dağları’ndaki 265 odalı, 153 yıllık bir tatil yeri olan Mohonk Mountain House’un 1880’lerden beri çalışanlarına konut teklif ettiğini söyledi. Otel yaklaşık 700 işçi çalıştırıyor ve birçoğu, tatil köyü kapılarını konuklara kapatmış olsa bile gidecek başka yerleri olmadığı için kilit altında kalmak zorunda kaldı.

Mohonk’ta uzun süredir hizmetçi olan 64 yaşındaki Letecia Zudock, kocası ölümcül bir hastalığa yakalandıktan sonra 2013 yılında Mohonk’a taşındı. Filipinler’den akrabası olmayan bir göçmen, Mohonk’u eve çağırıyor. Kredi… The New York Times için George Etheredge

Bu işçilerden biri, 18 yıldır otelde çalışan Filipinler’den 64 yaşındaki kahya Letecia Zudock’du. Bayan Zudock, kocası ölümcül bir hastalığa yakalandıktan sonra 2013 yılında Mohonk’ta yaşamaya başladı.

“Benim hiç akrabam yok. Hiç bir şey. kendimdeyim. Burası benim evim,” dedi Bayan Zudock, gözyaşlarını tutmaya çalışarak.

Mohonk’taki iş gücünün çoğu yurt tarzındadır (tipik olarak, çalışanların kendi odaları vardır, ancak olanaklar paylaşılır). Toplamda, mülkte yıl boyunca 108 oda, 22 mevsimlik oda, altı kır evi ve dokuz yönetim konutu bulunmaktadır. Çalışan kafesinde haftada 21 öğün yemekle gelen yurtlar ve yemek planları için haftalık maliyetler 86,50 ila 112,70 dolar arasında değişiyor. Mohonk, The Times’ın mahremiyet nedenlerini öne sürerek yurt binalarının içini görmesine izin vermeyi reddetti.

Mohonk’ta bir BT sistemleri teknisyeni olan 31 yaşındaki Casey Dow, 16 yaşından beri orada çalışıyor ve tatil beldesinin yurt tarzı çalışan konutlarında sürekli olarak yaşıyor. Ulster County’den Bay Dow, tesiste geçirdiği süre boyunca sunucu, hazırlık aşçısı ve oda servisi görevlisi olarak çalışmak da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.

Shawangunk Dağları’ndaki 265 odalı, 153 yıllık bir tatil yeri olan Mohonk Mountain House, yaklaşık 700 işçi çalıştırıyor. Kredi… The New York Times için George Etheredge
Mohonk Dağ Evi’nde çalışan Nicard Heslop, personel lojmanında yaşıyor. Kredi… The New York Times için George Etheredge

İnsanların kiralarının bir gecede yüzlerce dolar arttığını duyduğu hikayeleri paylaştı. Bay Dow, “Burada olmasaydı nerede yaşayacağımı hiç düşünmemiştim” dedi. “Burada çalışmıyor olabilirim. zorlanacaktım.”

Gidişi ve cebindeki kolaylıklara rağmen çalıştığı yerde yaşamanın dezavantajları da var. Bay Dow, “Çalışmadığınız zamanlarda bile iştesiniz,” dedi.

İnsan kaynakları direktörü 76 yaşındaki Bay Levin, orada yaşayan çalışanların iş-yaşam dengesine farklı bakış açıları olduğunu söyledi. “Uzun zamandır buradayım ama burada hiç yaşamadım. Bu çok bireysel bir tercih.” dedi.

Tabla restoranının sahibi 56 yaşındaki David Schneider, envanteri toplamayı umarak harcama çılgınlığı yaşıyor. Haziran ayında, Bay Schneider ve karısı, ortak çalışan konutuna dönüştürmek istedikleri yaklaşık 500.000 $’a dört yatak odalı bir ev satın aldı. Bay Schneider, “Benim endişem, herkesin buradaki her şeyi satın alıp onları Airbnb’lere dönüştürmesiydi, bu da kasabanın yararına değil,” dedi.

Şu anda, Bay Schneider’ın bir seferde düşük bir fiyatla kiralayabildiği yedi yatak odası var (üç kullanımda ve dört müsait).

Rail Explorers için çalışan Gabe Lawrence, bir yöneticiyle yaşıyor. “Airbnb’lere, motellere veya otellere bakarak kendi araştırmamı yaptım. Burada öğrenmesi kesinlikle en kolay şey değil,” dedi Bay Lawrence. Kredi… The New York Times için George Etheredge

‘Bir Perde Çekti.’

Uzun vadeli uygun fiyatlı konut projeleri yapılıyor. Özel bir geliştiriciyle ortaklaşa, Ulster County Konut Geliştirme Şirketi, eski ilçe hapishanesini yıkmayı ve siteyi yeni bir mahalleye dönüştürmeyi planlıyor. 2020 yılında başlanan ve 2024 yılında tamamlanması beklenen projede 160’ın üzerinde yeni bir ve iki yatak odalı konut birimi yer alacak.

Ulusal Kaynaklar Başkanı Joe Cotter, önümüzdeki birkaç yıl içinde eski IBM kampüsünde (“TechCity” olarak bilinir) 600 ila 800 konut biriminin yanı sıra işletmeler ve ofis alanlarının meyvelerini verebileceğini söyledi. siteyi alan firma.

Ancak işletme sahipleri ve işçilerin daha acil ihtiyaçları var.

Rail Explorers (Catskills’de bir şubesi olan dört tekerlekli bir demiryolu tur şirketi) rehberi olan Gabe Lawrence, çeşitli yerlerde çalışmak için ülkeyi dolaşıyor. New York’ta konut bulmanın zor olacağını biliyordu. “Airbnb’lere, motellere veya otellere bakarak kendi araştırmamı yaptım. Burada öğrenmesi kesinlikle en kolay şey değil,” dedi Bay Lawrence.

Bu yüzden bulabildiğini aldı: şirketin yöneticilerinden birinin dairesinde küçük bir yer. “Oturma odasını özel bir yatak odasına çevirdi. Onu engelleyen bir perde çekti ve bana bir karyola yaptı ”dedi.

İki yıldır şirkette olan 22 yaşındaki Bay Lawrence, Haziran ayında oturma odasına taşındı ve bir sonraki sezonluk konseri için Ağustos ayının sonunda ayrılacak. Şirketin genel müdürü Mary Joy Lu, çalışanların yöneticilerin evlerinde kaza yapması anlamına gelse bile, şirketin personeli elinde tutmasının bir nedeninin, bir Demiryolu Kaşifleri rehberi olmak için birkaç hafta süren eğitim süreci olduğunu söyledi.

Ulster kasabasında gelişmiş bir üretim şirketi olan FALA Technologies’in başkanı Frank Falatyn, bazen erken kariyer işçilerinin aylarca kendi evinin boş yatak odasında kalmasına izin verdi. Ancak artık bunu yapmasına gerek kalmayacak: Temmuz ayında belediye yönetim kurulu, şirketin ofis binasının ikinci katını tamamen personel lojmanına dönüştürme talebini onayladı. “Eğer koyacak yeriniz yoksa, bölge dışından yetenekleri nasıl getiriyorsunuz?” 65 yaşındaki Bay Falatyn dedi.

Christina Pinelo ve kocası Martin Fuentes-Europa, yıllardır çiftlikte çalışıyor ve yaşıyor. Kredi… The New York Times için George Etheredge
Breezy Hill Orchard’da çalışan Roy Dowdall, mevcut konutu dağılırsa gidecek hiçbir yeri olmayacağını söyledi. Kredi… The New York Times için George Etheredge
Elizabeth Ryan, Stone Ridge Orchard, Breezy Hill Orchard, Knoll Krest Farm ve Adair Winery’nin sahibidir. Uygun fiyatlı konut bulamadıkları için birkaç çalışanını kaybettiğini söyledi. Kredi… The New York Times için George Etheredge

Stone Ridge Orchard, Breezy Hill Orchard, Knoll Krest Farm ve Adair Winery’nin sahibi Elizabeth Ryan, uygun fiyatlı konut bulamadıkları için son iki yılda bir düzineden fazla çalışanını kaybettiğini söyledi.

Son 20 yıldır, çiftlik müdürü Martin Fuentes-Europa ve ailesini mülklerinden birinde bir karavana yerleştirdi.

Bu yılın başlarında 49 yaşındaki Bay Fuentes-Europa ve meyve bahçesi için fırıncı olan Christina Pinelo büyükanne ve büyükbaba oldular. Bay Fuentes-Europa, eşi, kızı ve damadı ile paylaştığı fragmanın artık kullanılmayacağını söyledi. “Karavan yaşamak için iyi bir yer ama konu bir çocuğa gelince, etrafta koşmaları için yeterli alan yok” dedi.

68 yaşındaki Bayan Ryan, Bay Fuentes-Europa’yı bir çalışan ve yakın bir arkadaş olarak kaybetmemek için çaresizce, aileye kendisine 400.000 dolardan fazlaya mal olacak bir ev inşa etmeye karar verdi. Ama orada durmuyor, dedi. Son birkaç yılda, Bayan Ryan, çiftliklerine bitişik evler satın aldı. Bu mülkleri kiralayan mevcut kiracıların istedikleri kadar kalmasına izin veriyor, ancak tahliye olur olmaz evleri çalışanlarına sunmayı planlıyor.

Bu, şu anda Bayan Ryan’ın çiftlikleri çevresinde marangozluk ve inşaat işleri yapan bir emektar olan 60 yaşındaki Roy Dowdall’a büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bay Dowdall şu anda ortak bir evde, aylardır sıcak suyu olmayan (o sırada çiftlikte duş aldığı) küçük bir odada yaşıyor ve ev sahibinin evi tamamen satmasından endişe ediyor.

Çalışan konutu kullanışlı olabilir.

Bay Dowdall, “Çiftlikteki insanları seviyorum ama başka bir yere gitmem gerekiyor,” dedi. “Çadır dışında yaşamam gerekirse bir sorunum yok ama bunu iklimin daha iyi olduğu bir yerde yapmalıyım.”