Çılbır

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Çılbır Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemikli et
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik ,tuz, karabiber
  • 1 litre su
  • 2 adet kuru yufka
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etler yıkanıp düdüklü tencereye temalır, biraz ateşte kavrulur.
  2. Üzerine su temalıp ağzı kapatılır.
  3. Et yeterlice pişinceye kadar 20 dakika pişirilir.
  4. sonrasındasında düdüklünün havası çıkarılıp içerisine doğradığımız sebzeler ek edilir.
  5. Salçası ,tuzu ,kekiği ilave edilip tekrar düdüklüyü kapatıp onbeş dakika daha pişirilip kapatılır.
  6. Düdüklünün havası çıkarılıp kapağı açılır ,düdüklü kullanırken dikkatli kullanmalıyız havasını çıkarmadan kapağını açmamaya dikkat etmeliyiz.
  7. Diğer taraftan yufkaları bir kaba kırıp kırıp koymalıyız ,üzerine pişen sulu etimizi boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalıyız.
  8. Bu Zonguldak yöresine ilişkin bir yemektir ramazan ayında her insanın oruçlarını kabul etsin afiyet olsun.
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst