Çıtır Tavuk (Çocuklar Bu Lezzete Bayılıyor) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı kajun baharat
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta un
- 1 su bardağı beyaz un
- Sıvıyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesin.
- sonrasındasında galeta ununu bir tabağın içine alın içerisine 2 yemek kaşığı kajun baharatını ekleyip karıştırın.
- Yumurta ve unu da farklı tabaklara koyun.
- Şeritler halinde kesmiş olduğumuz tavukları evvel beyaz una batırın,2. Olarak yumurtaya en son kajun baharatla karıştırmış olduğunuz galeta ununa batırin,tavuklar bitene dek birebir süreci yinelayın.
- Tavanızın içerisine bol sıvı yağı alın ve epeyce fazla ısıtmadan yağa tavuklarınızı koyup kızartın.
- Önce bir yüzünü daha sonra öbür yüzünü çevirip kızartın. Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun ????.