Çıtır Tavuk(Restoranlardakinden Çok Daha Lezzetli)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Çıtır Tavuk(Restoranlardakinden Çok Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğüs eti(ince uzun doğranmış)
  • 1 şişe maden suyu
Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
Dışını bulamak için

  • Sade mısır gevreği
Çıtır Tavuk(Restoranlardakinden Çok Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hazırlarından fazlaca daha lezzetli bir tanım olduğunu düşünüyorum mutlaka denenmesini tavsiye ediyorum.
  2. Tavuklarımızı julyen tarzı ince uzun doğruyoruz ve üzerine 1 şişe maden suyunu döküp buz dolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Sosumuzu hazırlayıp dinlenen tavuklarımızın üzerine sosumuzu ekleyip güzelce karıştırıp buzdolabında yeniden dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Sade mısır gevreğini elimizle küçük kesimlere getirip bir tabağa koyuyoruz ve sosuyla dinlenen tavuklarımızı bu gereklere bulayıp kızgın yağda önlü gerili pişiriyoruz tanımımız hem sıradan hemde lezzetli yaparken oyalayıcı üzere gelebilir fakat epeyce sıradantir. Hazırlarından hayli daha temiz ve lezzetli olduğunu garanti ediyorum.
  5. Not.Dilerseniz sosunu acılı yapabilirsiniz damak tadınıza kalmış bişey.
  6. Sodayla tavuklar birleştiğinde hayli sulu kalmış üzere gelirse gözünüze suyunu süzdürebilirsiniz.
  7. Eğer sos fazlaca akışkan sa biraz un ekleyip yoğunlaştırabilirsiniz.
  8. Tam karşıtı epey koyu olduysa biraz süt ekleyebilirsiniz kek hamuru kıvamından biraz daha ağır üzere olması gerekli sosun.
  9. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz kızara kadar 180 derecede.
Çıtır Tavuk(Restoranlardakinden Çok Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst