Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 800 gram dana eti (kolay pişen)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 7 tane patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı domates püresi
- Tuz,karabiber
- Sarımsaklı yoğurt
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kibrit üzere ince kesip suda biraz bekletin, nişastasından büsbütün arıtın.
- daha sonra güzelce kurulayın, kızgın yağda kızartın .
- daha sonra havlu kağıta alıp tuzlayın karıştırın.
- Etleri uzun julyen doğrayın kızgın tavada suyunu salıp çekene kadar pişirip tereyağ ,tuz ve baharat ekleyin karıştırın.
- Domates sosunu tereyağ da tuz ve baharatlarla 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Bunları hazırlarken pişme müddetlerini göz önünde bulundurarak hazırlayın hepsi sıcak olsun.
- Servis tabağına kızarmış patatesleri üzerine sarımsaklı yoğurt ,daha sonra domates sosu ,etleri koyun.
- yine domates sosundan biraz ve bir tutam taze maydanoz ile doyulmaz lezzet afiyet olsun ????.