Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuşbaşı et
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 5 6 adet patates
- Süzme yoğurt
- Sıvı yağ
- Sıvı yağ ve pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Etlerimizi ince kuşbaşı doğuyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Marinelenmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte süratli pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
- Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz. Kızartıyoruz.
- Servis için; patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz. Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.
- Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun