Çöp Şişte Patlıcan Ve Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet uzun patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 su bardağı civarında kuru ufalanmış ekmek yahut galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım bardak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları çizgili soyup parmak kalınlığında doğrayalım.
- Tuzlu suya koyup yarım saat bekletelim.
- Köfte harcı için soğan ve sarımsağı incecik kıyalım.
- Kıyma baharatları ve ekmek içini ekleyip yoğuralım.
- Patlıcanları sudan çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
- Üzerlerine azcık yağ gezdirip tuz serpelim.
- 200 derece fırına atalım yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Çok erimeden alalım.
- Şişlere bir patlıcan 1 top köfte halinde dizelim.
- Biber domates yahut patateste ekleyebilirsiniz.
- Uygun bir borcam yahut tepsiye dizelim.
- Sos için materyalleri bir kapta karıştırıp üzerlerinden gezdirelim.
- 180 derece fırında köfteler pişinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.