Çok Lezzetli Zerzevat Eşliğinde Köftecikler Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300gr dana kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Bir fiske kimyon
- 1 dış sarımsak ( rendelenmiş)
- Sebzeler için gerekli malzemeler
- 1 adet soğan
- Bir adet biberlik
- Küçük kesim pırasa
- Yarım kabak
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir fisk karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 kaşık zeytinyağı
- 300ml domates suyu
- 200ml su
- Bir fiske tuz
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske kekik
- Bir fiske toz şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamıza gereçleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve yaklaşık 30 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenmiş olan kıymadan küçük toplar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Boş bir tabağa diziyoruz.
- Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz ve köfteleri ek edip kızartıyoruz.
- Kızarmış olan köfteleri boş bir tabağa alıyoruz.
- Sebzeleri yıkayıp duruladıktan daha sonra dilimler halinde doğruyoruz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz. Son olarak zerzevatları bir fırın tepsisine ek ediyoruz güzelce heryerini dağıtıyoruz. Üzerlerine köftecikleri koyuyoruz.
- Son olarak domates sosuna baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimize ek ediyoruz.
- Yemeğimizin üzerini yağlı kağıt ile kapatıyoruz ve fırına veriyoruz. Evvelden ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 30-35 dk kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun hem sıradan hem lezzetli bir tanım ????