Davet Sofralarınız İçin Zerzevat Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet büyük uzunluk tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
- 10 -12 adet mantar
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı dolusu süt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarınızı yatay olacak biçimde 2 ye bölün.
- Ardından sıvı yağ,tuz,kekik,kırmızı biber ile marine edip dinlenmesi için kenara alın.
- Sebzeli sosu için tavaya sıvı yağ ekleyin.
- Üzerine yarım halinde doğranmış soğanı,minik doğranmış biberleri ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
- Ardından mantarları ek edip sotelemeye devam edin.
- Ardından salçayı doğranmış domates, baharatlar ve tuzu ek ederek karıştırın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı un ek edip karıştırdıktan daha sonra sütü ek edin.
- Kaynamaya başlayıp kıvam aldıktan daha sonra ocaktan alın.
- Farklı bir tavada tavukları önlü gerili kızartın.
- Kızaran tavukları borcama yahut farklı bir tepsiye alın,üzerine hazırladığınız zerzevat sosunu tavukları kapatacak biçimde paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ????.