Dizme Kebabı (Köfteli-patlıcanlı-patatesli) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo köfte (ben kasaptan aldım)
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- Yarım su bardağı domates sosu yahut 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları ve patatesleri yuvarlak biçimde doğrayalım.
- ondan sonrasında tavaya sıvı yağı alalım.
- Evvel patatesleri, daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.
- Köfteyi de az kızartıp istediğimiz bir fırın kabına köfte, patates, patlıcan halinde dizelim.
- Son olarak isterseniz benim üzere yarım su bardağı domates sosuna 1 buçuk su bardağı su, tuz karabiber, pul biber katıp yemeğin üzerine dökün.
- İsterseniz 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 buçuk su bardağı su ile karıştırıp dökün.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
- Ben yanında şehriye pilavı ile servis ettim. Çok pratik fazlaca lezzetli bir yemek.Afiyet olsun. ????????