Düdüklü Tencerede Yumuşacık Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo kuş başı et
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı düdüklü tenceremize alıp üzerine etlerimizi ekliyoruz.
- En yüksek ateşte etimiz sulanana kadar kapağı kapalı biçimde pişiriyoruz.
- Üstüne çıkan köpükleri bir kaşık yardımı ile alıyoruz.
- İyice sulanan etimize yarım su bardağı suyu ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
- Düdüklü ses çıkarmaya başladıktan daha sonra 6 dk kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
- Düdüklümüzü denetimli bir biçimde havasını aldıktan daha sonra açıyoruz. Şayet suyunu çekmemiş olursa kapağı açık biçimde biraz daha pişirebilirsiniz.
- Ayrıca eti soğan biber ve domatesle sebzeli formunda yapmak isterseniz sonrasındasında zerzevat ekleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.