Düdüklüde Tavuk Tandır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet tavuk baget
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri geniş bir kapta karıştırıyoruz. Tavukları hazırladığımız sosa buluyoruz (Vaktiniz var ise üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin daha da lezzetli oluyor)
- Düdüklü tencereye yerleştirip üzerine bir çay bardağı kadar su ekliyoruz ve kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- 30-35 dk daha sonra ocağı kapatıp, soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan daha sonra kapağını açıp, altını tekrar açıyoruz. Suyunu çekene kadar kapağı açık bir biçimde pişiriyoruz. Suyunu çekince servis edebilirsiniz.