Ege Güveci Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg bonfile
- 3 tane patates
- 3 tane soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 tane biber
- 2 tane domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağına yakın zeytinyağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Kekik
- 2 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri harmanlayıp karıştırın.
- Güvecin en altına halka halka kestiğiniz patatesleri (1 er sıra olacak biçimde)
- daha sonra et, daha sonra soğan ortalara biber ve sarımsak ve domates olacak biçimde tamamlanıncaya kadar dizin.
- Suyunu koyun. 2 saat ocağın en kısık ateşinde, 1 saatte fırında 175 derecede pişirin. Afiyet olsun ????????