Ekmek Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ekmek Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük pide
  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Maydanoz
Ekmek Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ekmekler bıçakla küçük küp formunda doğrayın fırında yavaşça kızartalım.
  2. Kıyma tavada rengi dönene kadar karıştırıp 1 çay bardağı su koyalım kapağını kapatıp, pişirelim.
  3. Suyunu çeken kıymaya yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim pişen kıymanın altını kapatalım içine pulbiber ek edelim tercihe nazaran 1 yemek kaşığı tereyağ konulabilir.
  4. Ekmeklerin üzeri sarımsaklı yoğurtla kapatılır.
  5. Kavurduğumuz kıyma üzerine dökülür.
  6. Üzeri maydanozla süslenir. Afiyet olsun.
Ekmek Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst