Eli Böğründe (Yanyana)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Eli Böğründe (Yanyana) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu yada dana eti
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı soğan var ise arpacık soğan da olur
  • 3 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;

  • Küçük kesimler halinde doğranmış kuyruk yağı yada tereyağı
Eli Böğründe (Yanyana) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sarımsakları soyalım.
  2. Biberleri, soğanı, domatesi fazlaca ince olmayacak biçimde doğrayalım.
  3. Eti tepsimizin ortasına alalım.
  4. Tuzunu, baharatlarını ve yağını ekleyelim.
  5. Kenar kısımlarına da zerzevatları yerleştirelim.
  6. Tuzunu ve yağını atıp üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım.
  7. Benim etim yağlı olduğu için ben tereyağ modülleri ekledim. Dileyen kuyruk yağı ek edebilir.
  8. 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun ????????.
Eli Böğründe (Yanyana) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst