En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 3 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
Marine için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuğun marine süreci için tavuklarımızı jülyen yada küp küp doğrayalım ve üzerine üç diş sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
  2. Ardından baharatları ve zeytinyağınıda ekleyip karıştıralım ve streç sinema sarıp 2-3 saat dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 15-20 dakika da dinlenebilir.
  3. Marine olan tavuğu dolaptan alıp evvelinde ısıttığımız yayvan tencerenin içine ekleyip karıştıralım, rengi dönünce kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyelim ,biraz karıştırıp akabinde tavukları yana hakikat kaydırıp ortayı boş bırakalım ve o boşluğa jülyen olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.
  5. Soğanlar biraz yumuşayınca soğanları da kenarlara yanlışsız çekip orta boşluğa bu sefer jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim ve üzerine tereyağını ek edelim
  6. O da yumuşayınca domatesleri ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  7. İyice yumuşayıp pişen sotemizi kapağını açıp uygunca ortasındaki yağını suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştıralım ve afiyetle yiyelim ????.
Not: yağı tuzu büsbütün size kalmış ister sulu olacak kıvam da ister kuru olacak biçimde ayarlayabilirsiniz
☺
.

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst