En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kilo tavuk göğüs
- 3 tane domates
- 4 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğun marine süreci için tavuklarımızı jülyen yada küp küp doğrayalım ve üzerine üç diş sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
- Ardından baharatları ve zeytinyağınıda ekleyip karıştıralım ve streç sinema sarıp 2-3 saat dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 15-20 dakika da dinlenebilir.
- Marine olan tavuğu dolaptan alıp evvelinde ısıttığımız yayvan tencerenin içine ekleyip karıştıralım, rengi dönünce kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyelim ,biraz karıştırıp akabinde tavukları yana hakikat kaydırıp ortayı boş bırakalım ve o boşluğa jülyen olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar biraz yumuşayınca soğanları da kenarlara yanlışsız çekip orta boşluğa bu sefer jülyen doğradığımız biberleri ekleyelim ve üzerine tereyağını ek edelim
- O da yumuşayınca domatesleri ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- İyice yumuşayıp pişen sotemizi kapağını açıp uygunca ortasındaki yağını suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştıralım ve afiyetle yiyelim ????.
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı