Enfes Adana Şiş (Kıyma Kebabı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg kıyma (kuzu dana karışık orta yağlı )
- 4 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı biber domates karışık salça
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağı (isteğe bağlı kuyruk yağı da olabilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar birinci vakit içinderda soğanı,kapya biberi yeşil biberi robottan geçirerek suyunu sıkıp,kıymamın içine ekledim.
- Akabinde salçasını ve tüm baharatlarını ekleyip 5 dakika ellerimi ıslatarak yoğurup,kıymamı homojen edip,dinlenmesi için buzdolabına kaldırdım.
- Dinlenen kıymamdan,yumruk büyüklüğünde kesimler alıp çöp şişlere geçirdim.
- Geçirirken elimi suyla ıslattım kıymanın çöp şişe daha sıkı yapışmasını sağlamak için.
- Son olarak yağlı kağıt sermiş olduğum fırın tepsime kebaplarımı,yerleştirip,fırına vermedilk evvel sıvı yağ sürüp 180 derece fırında denetimli olarak 20 dakika kadar,ters yüz ederek pişirdim.
- Kebaplar suyunu salınca fırınımın tel ızgara kısmına tereyağı sürüp kebaplarımı tel ızgaraya yerleştirdim. (altına daha evvel kullanmış olduğum yağlı kağıtlı tepsiyi koydum.
- Pişerken yağı akıcağı için. )fırınımı ızgara ayarına getirip (200 derece )kontrollü olarak aykırı yüz 10 dakika daha pişirdim.
- Kebabım pişerken alttaki tepsiye lavaş ekmeğimi de koydum.
- Lavaş kıymanın, yağını çekti.
- Ayrıyeten yanına çöp şişlere,arpacık soğan ve çeri domateste geçirdim. İnanılmaz lezzetli bir kebap oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.