Enfes Lezzetli Fırında Izgara Balık Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet alabalık
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 adet limon
- 50 gr. tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos materyalleri karıştırılarak sıvı yağki sos elde edilir.
- Patates ,soğan ve domatesler halka halka doğranır.
- Her bir balık için bir yağlı kağıt serilir.
- Patatesler alta gelecek biçimde dizilir üstüne temizlenmiş alabalıklar ,onun üstüne soğan, domates ve bir dilim limon koyup yağlı kağıt katlanarak kapatılır.
- Her balığa birebir süreç uygulanır.
- Öteki bir tepsiye aleminyum folyo serilir kağıtla kaplanan balıklar folyonun üzerine koyulur ve folyo da katlanarak kapatılır.
- Evvelce ısıtılmış ızgara ayarında 270° fırında 1 saat pişirilir.