Enfes Lezzetli Sebzeli Dana Sote Tanımım İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- Yarım pırasa
- 2 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 2-3 defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir fiske toz şekeri
- Bir fiske karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 600ml su ( suyunu hayli çekerse biraz daha su eklenebilir)
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir derin tavaya/ tencereye sıvı yağ ekliyoruz ısıtıyoruz.
- Kuşbaşı doğranmış dana etimizi ek ediyoruz suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğanları ince dilimler halinde doğruyoruz.
- Havuç, patates ve pırasayı küçük doğruyoruz.
- Suyunu çeken dana etimizi kavrulmaya başlayınca bir yemek kaşığı domates salçası ve baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Patatesleri ve başka tüm materyalleri ekleyip devam karıştırıyoruz. Yaklaşık 600ml su ek ediyoruz ve bir kaç defne yaprağı ekleyip tavanın/ tencerenin kapanı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 2 saate yakın pişirmeye bırakıyoruz. Suyunu fazlaca çekerse yenidendan su ek edebilirsiniz. Afiyet olsun