Enfes Sosuyla Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gr tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı sıviyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 1 adet sivri yeşil biber
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta uzunluk domates
- 100ml domates püresi
- Yarım çay bardağı su
- 1 dolu çay kaşığı tuz, karabiber, kekik tozbiber
- ( 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı optionel )
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağda küp doğradığımız tavukları kızartalım.
- daha sonra biber, soğan ve sarımsağımızı ekliyelim.
- Ardından salça ve baharatlarınla bidaha güzelce karıştıralım.
- Domates püresi, soyulmuş domates ve suyunu ekliyelim.
- Hepsini bi kaç dakika kaynatalım. Yanına hoş bir pirinç pilavı yakışıyor, deneyenlere şimdiden afiyet olsun